Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
22 Posty
marcelina fabusiowa
(mrozkowa135)
Wiking
chcem jeszcze dodac ze pracuja w noreskiej firmie ktora miesci sie w polsce... i jezdza tylko jak maja zlecenie ale od dluzszego czasu nie maja zlecen i szef wyslal ich na permitering... i juz nie jednego pracownika tak wysylal i oni jakos nie musieli byc w norwegi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
słyszałem że można przebywać w Polsce i pobierać dagpenger ale trzeba mieszkać w Bakuńczy

taki jest przepis i dotyczy to tylko tej miejscowości

także jeśli chcesz pobierać w Polsce dagpenger musisz przenieść się do Bakuńczy a później to udokumentować pieczątką od sołtysa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
na Twoje pytania odpowiedza najszybciej tutaj: www.nav.no/om+nav/kontakt+oss

a jesli nie chcesz to mozesz poczytac to: www.nav.no/Polski

ps. a ja slyszalem ze jak sie wlozy karte w sklepie do czytnika i wbije sie pin dwa razy to kasa tez schodzi z konta podwojnie....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
marcelina fabusiowa
(mrozkowa135)
Wiking
dla was to moze byc smieszne... ale oni naprawde pobieraja zasilek dla bezrobotynych (dagpenger permitering) bedac juz od czerwaca2011r w polsce! wiec nie wiem co w tym smiesznego...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
mysle,ze zaszła jakas pomyłka i obaj panowie beda musieli oddac dudki za okres jaki pobierali, bedąc w polsce......

No, chyb ze jesli firma jest norw, a miesci sie w polsce tak sie da.....

Ale jakos mi nie pasuje norw firma, mieszczaca sie w polandii.....

zaraz nasz pomocny i opiekunczy jasiek/stasiek trafnie to ujmie, wiec bądz cierpliwa kolezanko

i do kurwy nędzy nie pisz "chcem" bo jesli z polskim masz takie problemy, to nie dziwie sie,ze nie ogarnaisz co mówia do ciebie w Nav....

Zycze pozytywnego zakonczenia sprawy : ))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
i ty gepardzie uwierzyłeś w tą mrozkową podpuchę???
gościu się już pewnie dawno polał ze śmiechu jak poczytał tych waszych odpowiedzi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
marcelina fabusiowa
(mrozkowa135)
Wiking
no wlasnie jest norweska firma ktora miesci sie w polsce! i to nie jedna... i to nie jest zadna podpucha bo po co by mi to bylo... naprawde jestescie smieszni...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
można pobierać tylko trzeba mieszkać w Bakuńczy a jeśli obaj panowie mieszkają w Bakuńczy to wszystko jest ok i nic nikt nie będzie oddawał do NAV-u

wiem że najgorzej jest jak się mieszka w Kosobudach wtedy nie dość że trzeba oddać wszystkie pieniążki do NAV-u to jeszcze trzeba pracować w kamieniołomie do końca życia a to już jest straszne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
marcelina fabusiowa
(mrozkowa135)
Wiking
ja nie wiem dlaczego tak ciezko jest wam w to uwierzyc?? co jest nie tak??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
mrozkowa135 napisał:
co jest nie tak??
trzymaj styl
i zgodność faktów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2